Част от направените коментари от участници в майсторския клас по киберсигурност „Cybersecurity Framework Practitioner Training for Professionals” - част I, организиран и проведен от Черноморска академия за сигурност:

- Thank you for the Master Class with Dr. Zwilling. Foreign high level professionals are essential part for successful education.

- I have enjoyed the 2 sessions we had so far. They were delivered in a way allowing both experts and non experts to understand the materials. I can firmly say that my understanding on cyber and the role of the specialists in the field has grown and I am motivated to learn more and deepen my knowledge.

Read More

ЧЕРНОМОРСКАТА АКАДЕМИЯ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ ПРОВЕДЕ МАЙСТОРСКИ КЛАС ПО КИБЕРСИГУРНОСТ

02.12.2020

Черноморска академия за сигурност към Варненския свободен университет “Черноризец Храбър” ще проведе на 5 декември 2020 г. двудневен майсторски клас „Cybersecurity Framework Practitioner Training for Professionals”, в който ще участват студенти от магистърските програми по “Киберсигурност” и “Интелигентни системи за сигурност” на ВСУ „Черноризец Храбър“ и Военната академия „Г.С. Раковски“, както и експерти от държавни институции. Лектор ще бъде д-р Моти Цвилинг от Израел, а участниците ще получат достъп до материали в специално създаден раздел на уеб страницата на Академията. Поради епедемиологичната ситуацията, майсторският клас ще се проведе в режим ONLINE.

Read More

ЧЕРНОМОРСКАТА АКАДЕМИЯ ЗА СИГУРНОСТ БЕ СРЕД УЧАСТНИЦИТЕ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ “ХЕМУС 2020”

14.10.2020

Представители на Черноморската академия за сигурност към ВСУ „Черноризец Храбър“ взеха участие в Индустриалния форум, който се проведе в Пловдив, в рамките на Международното изложение „Хемус 2020 – отбрана, антитероризъм и сигурност“. Те запознаха участниците с водещия израелския опит за координация между академичното образование, индустрията и ролята на държавата в областта на националната сигурност. Форумът е генератор на идеи и медиатор на национално ниво, който цели да подпомага прилагането на успешни политики за развитие на технологиите в сферата на отбраната и сигурността.

Read More

Словашки дипломат влезе в попечителския съвет на Черноморката академия за сигурност

16.09.2020

Посланик Мартин Безак прие поканата на Владимир Бронфенбренер - Генерален секретар на Черноморската академия за сигурност, за членство в попечителския съвет на организацията. Мартин Безак е дългогодишен диломат от кариерата, заемал различни длъжности в Министерство на външните и европейските работи, както и в дипломатически представителства на Словакия. От 2017 г. оглавява Консулски департамент на Министерство на външните и европейските работи на Словакия.ЧЕРНОМОРСКА АКАДЕМИЯ ЗА СИГУРНОСТ С ПОРЕДЕН МАЙСТОРСКИ КЛАС ПО КИБЕРСИГУРНОСТ ВЪВ ВАРНА

Черноморска академия за сигурност проведе двудневен майсторски клас „Cybersecurity Framework Practitioner Training for Professionals”. Събитието бе във виртуалните аудитории на Варненския свободен университет и е с финансовата подкрепа на “Гузик техникъл ентерпрайсис” – САЩ. Участваха студенти от магистърските програми „Киберсигурност“ и „Интелигентни системи за сигурност“ на ВСУ „Черноризец Храбър“, както и студенти от Военната академия „Г.С. Раковски“. Лектор беше д-р Моти Цвилинг от Ariel Cyber Innovation Center в Израел.

Студентите получиха теоретични знания за решаваха практически казуси, които им дадоха възможност да придобият нови знания, да разберат ролята на специалиста по киберсигурност и задачите, които стоят пред него.

Read More

ЧЕРНОМОРСКА АКАДЕМИЯ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ ПРОВЕДЕ МАЙСТОРСКИ КЛАС ПО КИБЕРСИГУРНОСТ

На 25 и 26 април Черноморската академия за сигурност към ВСУ „Черноризец Храбър“ ще проведе майсторски клас по киберсигурност, в който ще вземат участие студенти по киберсигурност от магистърските програми на ВСУ „Черноризец Храбър“ и от Военната академия „Г.С. Раковски“.

Лектор ще бъде един от водещи експерти по киберсигурност от Центърът за иновации и киберсигурност на Израел д-р Моти Цвилинг. Преминалите майсторския клас, ще получат съвместен сертификат от Черноморската академия за сигурност и Центъра за иновации и киберсигурност на Израел.

Read More


Cybersecurity Framework and Practice Training for professionals (NCSP)*

Planned Time Table

Lecturer: Dr. Moti Zwiiling, Ariel University, Cyber Innovation Center

Day 1 (25.4.2020) Total 6h.

9:00-10:30 The essence of cybersecurity system. [1.5h]

10:30-10:45 Break

10:45-12:15 Methods for modeling and investigating cyber security systems [1.5h]

12:15-12:30 Break

Read More

КИБЕРСИМУЛАТОРЪТ „CYBER RANGE“ ПРИСТИГА В БЪЛГАРИЯ

Черноморска академия за сигурност към Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ е единствена на Балканите, която ще разполага с киберсимулатор Cyber Range. Симулаторът разполага с 15 сценария и 3 степени на сложност, предназначени за студенти, експерти и служители в силови структури. Обучението ще се осъществява от водещи израелски специалисти, а преминалите курса ще получат съвместен сертификат от Черноморска академия за сигурност и Центъра за иновации и киберсигурност на Израел.

Прочети още

Водещият македонски политик проф. Йове Кекеновски е във Варненския свободен университетПроф Йове Кекеновски - Интервю


ЧЕРНОМОРСКА АКАДЕМИЯ ЗА СИГУРНОСТ ПРЕДСТАВЯ ONLINE ЛЕКЦИЯТА НА ВОДЕЩИЯ МАКЕДОНСКИ ПОЛИТИК ПРОФ. ЙОВЕ КЕКЕНОВСКИ


Студентите на Варненския свободен университет, експертите и всички заинтересовани от темата за регионалните проблеми, свързани с бежанските кризи на Балканите, ще имат възможност да гледат ONLINE лекцията на един от най-уважаваните политици от Северна Македония проф. Йове Кекеновски.

Прочети още

Киберсимулаторът „Cyber Range“ пристига в България

18 Март 2020

Черноморска академия за сигурност към Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ е единствена на Балканите, която ще разполага с киберсимулатор Cyber Range. Симулаторът разполага с 15 сценария и 3 степени на сложност, предназначени за студенти, експерти и служители в силови структури. Обучението ще се осъществява от водещи израелски специалисти, а преминалите курса ще получат съвместен сертификат от Черноморска академия за сигурност и Центъра за иновации и киберсигурност на Израел.

Прочети още